Roman kitabı yazmak mı istiyor sunuz?

Roman kitabı yazmak ve bir yayınevine bastırarak  iyi bir okuyucu kitlesine ulaşmak istiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz… işte size tiyolar…

Konusu ne olursa olsun yazı yazmak isteyen kişiler çok kitap okumalıdır. Kitap okumayanların yazacağı kitapların kısır döngü içinden çıkması çok zordur.

Roman yazmak için iyi  bir kurgu yapmak gerekir. Akıcı bir roman olabilmesi için karakterlerin  hayatın olağan akışına uyum göstermelidir.

Roman, okuyucunun onunla kendini özdeşleştirebileceği kadar da gerçek olmalıdır. Romanda ki karakterler, gerçek bir insan gibi değişik özelliklere sahip olmalıdır. Zaafları olması, hatalar yapması gerekir. Bu romana tat katan bir unsurdur. Oluşturacağınız kahraman tek yönlü olmamalıdır.

Kitaba başlarken ana karakterinizi oluşturmakla başlayın. Bir romanda en fazla iki ana karakter olduğunu unutmayın.

 Başkarakterinize başa çıkması gereken bir problem oluşturun. Ne istediğini, ne için mücadele edeceğini bilecek ve romanın içinde mutlaka çatışma olmak zorundadır. Dış unsurlarla çatışmanın yanı sıra kahramanın iç dünyasında kendiyle ilgili bir çatışmasının olması da romana renk katacak bir unsurdur.

Mesela: Aysel, kocasından nefret eden, onu hayatında engel olarak gören başarılı bir bürokrat. Ancak kocasından bir yandan kurtulmak isterken; öte yandan da yalnız kalmaktan korkuyor olması gerekir. Bunun nedeni ise, çok küçük yaşta anne ve babasının sık sık kavga etmeleri olabilir. yaşadığı problemi çözmesinin önündeki büyük engelleri ve zorlukları belirleyin.
ana karakterin etrafında çatışma oluşturacak yardımcı  karakterleri de belirleyin. Ona zor zamanlar yaşatacak, önüne engeller çıkartacak diğer karakterleri oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar, mümkün olduğunca az kişi kullanmak ve olayı anlatmak istediğiniz kadar karakter oluşturun.

Romanda dikkat etmeniz gerekenler;

 Karakterlerin hareketleri ve konuşmaları, kişiliği ile tutarlı olmalısına dikkat edin.

Romandaki kişilerin ve onların özelliklerini tanıtıcı olmasına dikkat edin.

 Karakterlerin romanın başlangıcından itibaren çeşitli sorunlarla, çatışmalarla karşılaşmalı, bazen engellere takılmalı, bazen de onları aşmalı ve başarılı olmalıdırlar. Özellikle ana karakter, karşılaştığı sorunlar sonucunda başlangıçtaki kişi olmayacağını gösterin

Romanı daha ilk aşamada kusursuz olmasını beklemeyin! Olay kurgusunu yaptıktan sonra ve yazarken eklemeler yapabileceğinizi ve karakterleri geliştirebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. 

Güzel bir roman yazdınız. Yayınevlerine gönderdiniz. Bir kısım yayınevi  tanınmamış yazarların kitaplarını dikkate almaz. Bir kısım yayınevi, yazarı arar baskı ücreti ister. Yeterince paranız yoksa kitabınız elinizde kalır.

Gülnar yayınevi, gönderdiğiniz romanı inceler ve sizlere ayrıntılı bilgi verir. Sizi ve eserinizi tanıtmak için her türlü çalışma yapar. Gülnar yayınevi “bi görüşelim” sloganı ile yazarlarla bire bir görüşme yapar. 0 532  375 60 88 telefonu ile  yazarlarla bilgi alış verişinde bulunur. Size tavsiyemiz  bi görüşün kazançlı çıkacaksınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 532 375 60 88
WhatsApp chat